Palmenmarkt: een volksfeest voor groot en klein : de lucht boven het centrum van Geel zindert van 18 maart tot en met 22 maart weer van de kermisgeluiden. Palmenmarkt opent op vrijdag om 17u in speeltuin de Waaiburg met kinderanimatie, zoals een ballonplooier en kindergrime.

Om 18u houdt de burgemeester haar openingstoespraak, daarna gaan tientallen ballonnen de lucht in. De Bellemannen nemen de kinderen tot 12 jaar mee naar de kermis voor enkele gratis ritjes. Om 22u wordt de eerste kermisavond afgesloten met een spetterend vuurwerk dat opgesteld staat achter de bibliotheek.

Op zaterdag kan je in Diestseweg en Kollegestraat over de jaarmarkt wandelen. Dinsdag is naar jaarlijkse gewoonte familiedag en kan je aan een goedkoper tarief van de kermis genieten. De dinsdagmarkt van 22 maart vindt plaats in Diestseweg en Kollegestraat.

Intrede kermiswagens voor Palmenmarkt
Vrijdag 18 maart gaat Palmenmarkt van start. Op dinsdag 15 maart begeven de kermiswagens zich vanaf 13u naar het centrum. De wagens rijden na de dinsdagmarkt het centrum binnen vanaf de Ring. De doorgang in het centrum zal op dat moment moeilijk zijn. In verschillende straten zal een parkeerverbod van kracht zijn.

Parking Werft voor het stadhuis moet vanaf 12u volledig autovrij zijn zodat de kermiswagens hun plaats kunnen innemen. Vanaf vrijdag 18 maart kan je, tijdens de duur van Palmenmarkt, in het centrum van Geel gratis bovengronds parkeren.

Een kindvriendelijke route door Oosterlo

In navolging van de projecten 'Trage wegen doen bewegen' en 'Spelen in beweging' in Oosterlo staken de stad, Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo vzw en Huis Perrekes vzw, de koppen bij elkaar voor het verder realiseren van een kindvriendelijk lint in het deeldorp. Het gaat hierbij om aanduidingen van aantrekkelijke trage verbindingen voor kinderen en bewoners van de zorginstellingen, die ook de verschillende functies in Oosterlo (school, zorginstellingen, speelplein, kikkerweide) met elkaar verbinden.

Om het lint zichtbaar te maken zal gewerkt worden met eenvoudig herkenbare houten paaltjes. De paaltjes werden gemaakt door de leerlingen van de afdeling houtbewerking van het Sint-Jozefinstituut (Kogeka).

Naast het Kindlint zelf worden onderweg op openbaar domein een aantal speelse ontmoetings- en passageplekken ingericht met bijvoorbeeld zit- of picknickbanken, groenaanplantingen en spelelementen.

De volgende maanden zullen het Kindlint en de verschillende passageplekken stilaan zichtbaar worden in Oosterlo, zodat de bewoners en bezoekers er effectief gebruik van kunnen maken. In het najaar zal het lint ingewandeld worden.

Leeskasteel 6+: Pasen
Op zaterdag 26 maart wordt de vakantie goed ingezet met leuke verhaaltjes over Pasen. Voorlezer Steven laat je tijdens het vertellen meekijken op zijn tablet. De verhaaltjes van Lyn brengen je helemaal in de paassfeer. Na de vertelsessie kan je een paasbloemstukje knutselen en op zoek gaan naar paaseitjes. Het leeskasteel begint om 10u en eindigt om 11.30u. Je kan inschrijven tot 23 maart.

Overlezen: Annelies Verbeke en Lukas De Vos
Voor de trouwe fans van Overlezen is dit weer een voorstelling om naar uit te kijken, voor nieuwe bezoekers is het een aanrader. Presentator Johny Geerinckx en belezen panelleden Jos Geysels en Karl van den Broeck ontvangen in Overlezen telkens een schrijver en een Bekende Vlaming.

De bib ontvangt dit jaar auteur Annelies Verbeke en voormalig VRT-radiojournalist Lukas De Vos. De avond wordt muzikaal ondersteund door de Nederlandse singer-songwriter Thomas Pieters. Overlezen vindt plaats in de bibliotheek op donderdag 17 maart om 20.15u. Inschrijven is verplicht en kan tot op de dag zelf via onderstaande gegevens.

Werken aan stationsplein

De stoepen van het stationsplein worden vernieuwd. Pidpa heeft ondertussen de voorbereidende werken afgerond, zodat vanaf 15 maart gestart kan worden met de heraanleg. Tot aan het einde van de werken, die drie weken zullen duren, geldt een parkeerverbod op het stationsplein. De exacte datum is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Winkels open op zondag 13 maart
De handelaars van Geel centrum houden hun jaarlijkse voorjaarsopendeurweekend op zaterdag 12 en zondag 13 maart. Op zondag zijn de winkels open van 13u tot 18u. Kom gezellig winkelen in de centrumstraten en geniet van een hapje of drankje. Op de Markt zal van 14u tot 17u een fotobus staan om leuke vintage selfies te maken. De ballonclown is dan ook van de partij.

S.A.I.O. schenkt 1600 euro aan Open Kamp
Op 31 januari organiseerde Stedelijke Basisschool S.A.I.O. een wandeldag ten voordele van Open Kamp. Open Kamp heeft als doel scouting open te stellen naar maatschappelijk kwetsbare jongeren en jongeren van allochtone afkomst of jongeren uit een problematische opvoedingssituatie tussen 6 en 18 jaar. Er werd maar liefst 1600 euro bij elkaar gewandeld en dit bedrag gaat integraal naar het goede doel.

Leerkrachten AMWD in concert 'Jong Bloed'
Op zondag 13 maart om 11u zorgt de Academie voor Muziek, Woord en Dans voor een wel heel bijzonder lerarenconcert. Onder de titel 'Jong Bloed' wordt het podium vrijgemaakt voor de jonge, laatst bijgekomen leerkrachten. Na het concert (rond 12u) bekomen we samen van al dit jonge geweld bij een aperitiefje. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar op het secretariaat van de academie.